Οδηγίες Covid-19

Λήφθηκαν μέτρα για την ατομική προστασία (επισκέπτες & προσωπικό)

Η εταιρεία ενημερώνει και ενθαρρύνει το προσωπικό και τους τρίτους να συμμορφώνονται με τις καλές πρακτικές προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής (πλύσιμο – καθαρισμός χεριών, κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά τον βήχα ή το φτάρνισμα με χαρτομάντιλο κ.λπ.).

Παρέχει στο προσωπικό τον κατάλληλο Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) (μάσκες, ασπίδα προσώπου, γάντια, δίχτυ ασφαλείας κ.λπ.), σύμφωνα με τις συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.

Επιβλέπει την επάρκεια των αποθεμάτων ΜΑΠ.

Εκπαιδεύει το προσωπικό για την ασφαλή χρήση των ΜΑΠ με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και εποπτεύει τη σωστή χρήση τους.

Εκπαιδεύει για τις απαιτούμενες ενέργειες των ίδιων των εργαζομένων σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων, όπως η άμεση ειδοποίηση του υπεύθυνου υγείας και της Διοίκησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 και την προγραμματισμένη απομόνωση.

Ενημερώνει και εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με τις ειδικές οδηγίες καθαρισμού σε περίπτωση κρούσματος. Ειδικά:
α) το άτομο παραμένει στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειστή,
β) του χορηγείται αμέσως μια απλή χειρουργική προστατευτική μάσκα και χαρτομάντηλα,
γ) εάν υπάρχει συνοδός που επιθυμεί να μείνει κοντά του, του χορηγείται απλή χειρουργική μάσκα και του γίνεται σύσταση να πλένει σχολαστικά τα χέρια του μετά από οποιαδήποτε επαφή με το ύποπτο κρούσμα και να μην αγγίζει το πρόσωπό του.
δ) η είσοδος μελών του προσωπικού στο δωμάτιο απαγορεύεται και μόνο ένα μέλος του προσωπικού ασχολείται με τα αιτήματα του πελάτη,
ε) ο χρησιμοποιημένος εξοπλισμός ατομικής προστασίας απορρίπτεται σε κλειστό κουβά,
στ) μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού ακολουθεί σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

Όταν ζητηθεί, είναι δυνατό να:
ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με: την πολιτική διαμονής και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών, χρήσιμες πληροφορίες για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 και φαρμακεία της περιοχής. και
παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας εάν ζητηθεί από τον πελάτη.

Ειδικός εξοπλισμός (ιατρικό κιτ) σε περίπτωση περιστατικού, όπως γάντια και μάσκες μιας χρήσης, αντισηπτικά, μαντηλάκια καθαρισμού, ποδιά, μακρυμάνικη ρόμπα, θερμόμετρο λέιζερ. Το ειδικό κιτ είναι εξοπλισμένο και τοποθετημένο σε χώρο όπου όλοι οι υπεύθυνοι και το προσωπικό ενημερώνονται για τη χρήση του.

Το προσωπικό μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα των πελατών και να τα αναφέρει απευθείας στον επαγγελματία υγείας.

Λήφθηκαν μέτρα για τοποθέτηση & χρήση απολυμαντικών

Η εταιρεία παρέχει τα απαιτούμενα υλικά – μέσα, όπως αντισηπτικά διαλύματα (σε μορφή υγρού, αφρού, gel, ) και υλικά για στέγνωμα χεριών (πετσέτες μιας χρήσης) στους εργαζόμενους και εγκαθιστά κατάλληλους μηχανισμούς για αντισηπτικό χεριών στις εισόδους/εξόδους και στους κοινόχρηστους χώρους. χώρους του καταλύματος, τονίζει τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με το ευρύ κοινό.

Λήφθηκαν μέτρα για καθαρισμό και απολύμανση

Οι κάρτες-κλειδιά απολυμαίνονται – τοποθετούνται σε ειδικό δοχείο για να απολυμανθούν μετά τη χρήση. Όλες οι σκληρές επιφάνειες, δάπεδα, καρέκλες, πόμολα κ.λπ. καθαρίζονται και απολυμαίνονται με πανιά / πανιά μιας χρήσης ή με χαρτί καθαρισμού και σφουγγαρίστρες με αφαιρούμενες κεφαλές. Όταν χρησιμοποιούνται απολυμαντικά, το δωμάτιο αερίζεται καλά. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους ενισχύονται οι υπηρεσίες υγιεινής, ιδιαίτερα σε είδη «υψηλού κινδύνου».

Ο σχολαστικός καθαρισμός και ο πολύ καλός αερισμός του δωματίου εφαρμόζονται κατά τις ώρες μεταξύ των διαμονών. Συχνός καθαρισμός του δωματίου κατά τη διάρκεια της διαμονής (αποφυγή επαφής του προσωπικού καθαριότητας με πιθανές θήκες και περαιτέρω μετάδοση).

Για αναχωρήσεις ισχύουν 2 πρωτόκολλα:

  • Τακτικός καθαρισμός και αναμονή 24 ώρες πριν το δωμάτιο διατεθεί σε πελάτη ή
  • Ενδελεχής καθαρισμός – απολύμανση των επίμαχων επιφανειών δωματίου και μπάνιου.

Τα διακοσμητικά αντικείμενα αφαιρούνται. Άνοιγμα πορτών και παραθύρων για φυσικό αερισμό του χώρου καθημερινά.

Λήφθηκαν μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού

Η εταιρεία αποφεύγει τον συνωστισμό κατά το check-in/check-out, επιβλέπει την τήρηση των φυσικών αποστάσεων.

Παρατεταμένος χρόνος check-in και check-out μεταξύ των διαμονών. Check-out μέχρι τις 11:00 π.μ. και check in από τις 15:00 μ.μ. Ο χρόνος μεταξύ κάθε check-in και check-out διασφαλίζει ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται, απολυμαίνεται σχολαστικά και τηρείται επαρκής φυσικός αερισμός.

Απαγορεύεται η είσοδος στα δωμάτια σε μη κατοίκους του καταλύματος. Παρακολουθεί την άφιξη τρίτων (π.χ. πελάτες, συνεργάτες, διανομείς κ.λπ.) στον χώρο του καταλύματος και τους ενημερώνει για την αποφυγή συνωστισμού, τη διασφάλιση της τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων και τη χρήση ΜΑΠ. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η διαχείριση του ακινήτου τηρεί αρχείο με τα μέλη του προσωπικού και όλα τα άτομα που διαμένουν στο ξενοδοχείο (όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) προκειμένου να καταστεί δυνατή η επικοινωνία με στενές επαφές οποιουδήποτε κρούσματος COVID-19, το οποίο μπορεί να εντοπιστεί εκ των υστέρων.

Υπάρχει η φροντίδα και η ασφάλεια που προβλέπεται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό ενημερώνονται ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μετάφραση μέσω φωνής 89 / 5.000 Αποτελέσματα μετάφρασης Υπάρχει επίσης καταγραφή και ενημέρωση του Βιβλίου εκδηλώσεων COVID-19 στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Λήφθηκαν μέτρα για τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας

Σήμανση που υπενθυμίζει στους πελάτες να τηρούν φυσική απόσταση. Αποφύγετε τις χειραψίες και γενικά τη στενή σωματική επαφή, κρατήστε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από συναδέλφους, πελάτες ή τρίτους σε όλους τους χώρους εργασίας, τους χώρους του ξενοδοχείου και τους χώρους ανάπαυσης. Check-in σε εξωτερικούς χώρους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο